Bil

Firmabil vs egen bil

Jeg har i mange år reist rundt i landet med min firmabil. Jeg har de siste årene lagt over 400.000 km bak meg i forskjellige biler. Å skatte av disse bilene har ikke vært billig, og sommeren 2017 kom vendepunktet. Da bestemte jeg meg etter my regning frem og tilbake, at nå skulle jeg kjøpe meg egen bil.

 

Regnestykket

For at regnestykket skulle gå opp ble det litt forhandlinger på jobb. Og valget av bil endte på en splitter ny Tesla. Galskap vil nok mange tenke, men etter noen måneder med kjøring er jeg mer fornøyd en hva jeg kunne drømme om. Og om dette lønner seg er jeg ikke lenger usikker på.

 

Kostander

Med en saftig fast kjøregodtgjørelse fra arbeidsgiver, og lave driftsutgifter annet en service, forsikring og dekk er dette billig. Med en sats på 4,2 kroner for hver kilometer blir det penger av å kjøre 3000 km hver måned i jobb. Med 3000 kjørte kilometer i snitt hver måned tilsvarer det en skattefri «inntekt» på kroner 10500. I tillegg får man en sats over dette man må skatte av. Beløpet man må skatte av blir da 0,7 kroner multiplisert med antall kilometer som gir 2100 man må skatte av. Tar man i tillegg med det jeg sparer i skatt på firmabil inntekt blir det fort rundt 15.000 kroner mer utbetalt hver måned. Lading foregår på jobb eller på Super Charger, så jeg har heller ingen utgift på strøm.

 

Det skal bli spennende å se hvordan regnestykket ser ut når bilen skal skiftes ut. Er du interessert i å kjøpe din egen Tesla kan du gjerne bruke min referral for å få gratis superlading.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *